Kedves Soma!

Mi a véleményed a vibrátor használatáról? Nem káros, ha az ember már úgy érzi, hogy férfi nem képes ilyen gyönyöröket okozni egy nőnek, mint ez a csodálatos találmány? 30 felé közeledem, több tartós kapcsolaton (3 év, 5 év) és több kalandon túl vagyok, jelenleg nincs társam. Hogy tarthatom egyensúlyban a férfiak és a vibrátorom után érzett vágyakozást?

Pöttöm

 

Hello, Pöttöm! 

Jó a kérdés! És itt megint az a kulcsszó jön be, ami az élet minden területén érvényes: éberség. Most eszembe jutott egy mókásnak ható kérés - hisz a "kérjetek és megadatik" minden helyzetben működhet, úgyhogy félre az ostoba álszeméremmel - tehát: kérlek, add Uram, hogy képes legyek éberen használni a vibrátoromat! Konkrétan ez mit jelent? Ha a benned levő vágyakozás, tomboló libidó tetemes hányadát vibrátorral csillapítod, akkor ezzel kiélsz, megélsz egy csomó energiát, így tulajdonképpen nem lesz szükséged a férfire. Viszont ha túlzottan fent van a libidód, és így akarsz pasit találni, ezzel vagy nehezen vonzol be férfit - hisz a túlzott kiéhezettség már taszítja őket - vagy csak alkalmi szeretőt találsz, épp oly éhes „állatkát”, mint amilyen ilyenkor te magad is vagy. Tehát okosan, éberen használd a vibrátort!

Vigyázni kell vele, mert használata szokássá válhat, mint a reggeli kávézás. Van egy barátnőm, aki már vagy 5 éve rákattant egy kézi masszírozó gépre. Ő nem vaginális, hanem klitorális orgazmus "gyártására" használja az egyébként nem "orgazmékerként" piacra dobott terméket. Azt mesélte, hogy annyira a szokásává vált, hogy éveken át szinte minden nap használta, volt úgy, hogy többször is. Használta, ha izgatott volt, mert ez megnyugtatta, ha túlzottan le volt lassulva, mert ez feldobta. Ha nem tudott elaludni, ez elaltatta, ha nehezen ébredt, felébresztette. A menstruációs görcsét, és fejfájását is csillapította. A végén rájött, hogy most már függő, és nem is a pasijától várja a klitorális orgazmust, hanem a kézi masszírozótól. 

Így, mint más a cigarettát, ő egy napon letette az "orgazmékerét” visszaszokott a pasijára, és már csak alkalomadtán eleveníti fel ezt a fajt gyönyört, mint az a leszokott dohányos, aki csak nagyritkán, bulikon becsípve lop magának el egy-két slukkot.

Így hát ennek fényében annyit használd a masinát, hogy ne helyettesítsen, csupán a túlzottan "horny" időszakokban mintegy "elsősegélyt" nyújtson, hogy ne kelljen kiéhezett vadként betevő falat után sóvárognod! Viszont azt se feledd, hogy a libidót szublimálni is lehet! Felhúzni ezt az energiát, és megélni alkotásban, kreativitásban, szellemiségben. 
Végezetül pedig - ideillően - egy idézet Weöres Sándor: A teljesség felé c. könyvéből, A vágyak idomításából való részlet: "Ne mondj le semmiről: mert ki amiről lemondott, abban elszáradt. De kívánságaid rabja se legyél. Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves, mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni. Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak. Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket, és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga. "

Soma Mamagésa

Az írás megjelent az Ébresztő! című könyvben és a Nők Lapja Café-n.