Kedves Soma!

A problémám már öt éve tart, és sajnos nem is nagyon akar megoldódni. 20 éves lány vagyok, és szerelmes. Egy 24 éves srácot szeretek. Igazából legtöbbször úgy érzem, hogy Ő is szeret engem. De nagyon sokszor pont az ellenkezőjét bizonyítja a tetteivel. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így ezzel, de nálam ez úgy működik, hogyha szeretek valakit, akkor azzal minél több időt szeretnék eltölteni. Ha nem találkozunk egy hónapig, kicsit jobb lesz, de amint felhív, megint ugyanott vagyok.
Egyszer megkérdeztem tőle, hogy ha nem akar engem, akkor miért nem hagyja, hogy én is éljem az életem. És a válasz csak ennyi volt: "Mert terveim vannak későbbre... Nem hagyom, hogy elfelejts!"

Próbáltam már azt is, hogy összejöttem valaki mással, de ez sem segített. Nem tűrtem meg sokáig mást magam mellett. Valójában még csak együtt sem jártam ezzel a sráccal, mindössze megismerkedésünk után - ha lehet azt a 2 hetet járásnak nevezni.

Viszont rengeteg buliba jártunk együtt, és nagyon sokszor együtt voltunk. Ez alatt nem a szexet értem. Ja! És a másik kérdés! Félretéve a nagyképűséget - akadna jó néhány pasim, ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem vagyok csúnya nő. Ennek ellenére még egyszer nem hozta fel a szexet. Bár lehetősége lett volna rá. Ezt azért nem értem, mert hála az Égnek, tényleg rengeteg ajánlatot kapok.

Sokszor néztem el neki dolgokat, amikre más már rég lépett volna. Ezek után teljesen nyilvánvaló, hogy szeretem. És eddig ez rendben is van. De mit csináljak vele? Mert Ő is mindig nálam "lyukad ki".
Kérlek, segíts nekem! Már teljesen tanácstalan vagyok!

Köszi, puszi! Lili

Kedves Lili!

Magam sem tudom, honnan veszem időnként a bátorságot, hogy ismeretlen embereknek megmondjam, hogy mit tegyenek vagy mit ne? Hiszen én magam is csak egy kis hangya ember vagyok, aki időnként szintén tanácstalan, és hibákat követ el. (Viszont ami a gazdagságom: az élettapasztalatom, a megérző képességem és a szeretetteljes emberi kapcsolataim. Meg a többi...)

Szóval, most is veszem a bátorságot, és elmondom, mit látok, mit érzek. Aztán te majd jól a szívedre hallgatsz, és teszed, amire képes vagy!
A pasi öt éve csatlakozott rád energiáért. Konkrétan ezek az ő tervei veled: legyen mindig neki egy sziget, ahol megszívhatja magát energy-vel, és megfürdőzhet a te rajongó elfogadásodban. Nemrégiben néztem a South Parknak azt a részét, ahol a séfre rácuppant egy "szivola". Szivola az a személy, aki elszívja a másik energiáit. Megtetszett ez a kifejezés. Szóval kicsim, te is frankón bevonzottál magadnak egy szivolát!

Nem, drága, nem csak te vagy úgy azzal, hogy ha szeretsz valakit, akkor azzal minél több időt vágysz eltölteni. Ez a normális. És ha nem csupán emberileg szeretünk, de mint férfi vagy nő is vonz a másik, akkor az egészséges emberek (ha nincs erkölcsi vagy egészségügyi gát) ilyenkor szeretkeznek. 

Vedd már észre, hogy ez a fiú egy szivola! Fenn akarja tartani a figyelmet a kis ócska és üres titokzatoskodásával, de igazából csak egy önző energiavámpír, akinek esze ágában sincs neked örömöt szerezni! Nem akar neked semmi jót! Nem érdekled! Csak a figyelmed által beleömlő erőd kell neki! Úgyhogy mindenképpen azt ajánlom: tépd ki magadból a szivolát! Persze, ha csak nem vagy mazochista. Még az is lehet...

Ajánlok egy-két általam kipróbált és jól bevált módszert az elengedésre. Az elsőt egy ősi mexikói gyakorlat mintája nyomán fejlesztettem ki. Tedd egy-két órádat szabaddá, mobil, tévé, stb. kikapcs., egyedül vagy. Ülj kényelmesen, lehetőleg egyenes háttal (ez minden meditációnál fontos, és ez egy "elengedés-meditáció” lesz, kezeid nyugodjanak a térdeden. Vizualizáld a pasit. Képzeld el minél plasztikusabban! Majd a fejedet fordítsd jobbra. Innen indul a gyakorlat. Ahogy jobbról fordítod balra, szívd be a levegőt, ezalatt pedig képzeld el a sráccal való találkozásaidat, az első pillanattól az utolsóig, lehetőleg minél részletesebben. Ahogy szívod be a levegőt, koncentrálj arra, hogy most visszaveszed tőle mindazt, ami ott maradt nála belőled! Amikor pedig visszafordítod a fejed balról jobbra, és fújod ki a levegőt, arra koncentrálj, hogy kifújódó levegővel visszaadsz neki mindent, amit tőle kaptál!

Ez a tudatos fejfordításos lélegzés végig legyen koncentrált! És végig vizualizáld az emlékeket! Próbálj meg minél több együtt töltött időt felidézni! Ha úgy érzed, túl sok az egész egy napra, hagyjad! Annyit dolgozz fel, amennyi megy. És akkor csináld, amikor érzed, hogy: most! Meg fogsz lepődni, mennyi energia fog felszabadulni és beléd áradni!

A másik - szintén egyszerű - vizualizációs gyakorlat a következő. Képzeld el, hogy magad elé teszel egy dobozt, és mindazt a bántást, fájdalmat, csalódást, rossz érzést amit ez a srác okozott neked, belerakod. Ezt is teheted levegő kifújással, de ha élénk a fantáziád, még tárgyiasíthatod is az érzéseidet, és úgy rakhatod be a dobozba. Amikor úgy érzed, hogy mindent belepakoltál, kötözd össze jó alaposan! Kösd rá egy hatalmas héliummal töltött lufira, és engedd el! Küldd el mondjuk az "Energia-átalakító-bolygóra"! Nézd, ahogy távolodik, és egyre kisebb lesz! 

Ugyanezt megcsinálhatod a fiúval is. Rakd be gondolatban - naná, majd a valóságban - egy hőlégballonba, ami négy kötéllel van kikötözve. Kezdd el ezeket a tartóköteleket egyenként elvágni! Amikor a negyediket is elvágtad, a hőlégballon felemelkedik, és elviszi őt. Egyre távolabbra, míg már nem is látod! A lényeg, hogy döntsd el, hogy elengeded! Vedd észre, hogy ez nem egy kölcsönös, egészséges és szeretetteljes kapcsolat!

Döntsd el, hogy mire van szükséged! Mindenesetre elárulom, hogy egy ilyen öt éves "szivoláztatást" nem öt óra alatt fogsz elengedni. Viszont ez is rengeteg mindenre jó lesz! Egyrészt, mivel még tapasztalatlan vagy, máris bepillantást nyerhettél egy - egyébként nem túl ritka - férfi-nő kapcsolat típusba. A következő körben talán már felismered, hogy ki az, aki adni is szeret, és tud. A másik fontos hozadéka lehet ennek a kapcsolatnak: a tudatos elengedés megtanulása.
Amin viszont még érdemes elgondolkozni, hogy miért vonzottad ezt be? Miért hagytad, hogy ez eddig elhúzódjon? Nyilván kislányként nem láttál rá, hogy az ő varázsa a titokzatoskodásában és megszerezhetetlenségében van. Ez nagyította őt föl akkorára, hogy a belevetítéseidtől kis sem láttál a fejedből! Na jól van, ennyi elég! Ébresztő! Munkára fel! Hajrá!

Soma Mamagésa

Az írás megjelent az Ébresztő! című könyvben és a Nők Lapja Café-n.