Minden korban és kultúrában évezredeken át használták az emberek a szertartások, beavatások, rituálék erejét. Tudták, hogy az ember nem csupán anyagból van, és össze van kapcsolva minden körülötte levővel. Vagyis hogy minden egy, és hogy a szándéknak, a kérésnek, a kimondott szónak, a szándék tiszta megfogalmazásának teremtő ereje van. Ráadásul az ember a szertartás által meg tudja hosszabbítani a szándékát, és olyan dimenziókba is elnyúlhat/eljuthat, ami túl van a szem számára látható világon. Kapcsolódhat az elemekhez, az égi segítőkhöz, és az egység átélésében, illetve az erre való törekvésében a saját kimondott céljait segíti meg.

A szertartások egyik fő célja a szándék ereje által kihozni a lehetőségekből a legtöbbet, illetve  hogy a természet erőivel összhangba kerülve támogatást kérjünk a minket körülvevő elemektől, égi segítőktől, magától az Univerzumtól a minket valóban segítő dolgokhoz. A szertartások segíthetnek megnyílni valaminek, vagy lezárni valamit, hogy előkészítsük a helyet az újnak, a befogadandónak.

Nekem évek óta egyre gyakrabban jelenik meg a szertartás és szertartásosság a hétköznapi életemben is, mivel érzem, hogy segít. Bár ebben az írásban a közelgő fesztiválon levő szertartásaimról írok, de bízom benne, hogy azokat is inspirálhatom vele, akik nem lesznek ott.

Egy korábbi cikkemben már írtam, hogy az idei Everness fesztiválon egy estét kivéve (a pénteket) minden este egy szertartással zárom az ÚJ egyensúly sátrában a napot, illetve hogy minden nap tematikáját az adott naphoz tartozó bolygó energetikájára  építjük föl. ( A foganástól a várandósság, megszületés, élet, halál, szintet lépésen át a „visszakunkorodásig” végig visszük a teljes lét-ciklust a héten.) És mindezt úgy, hogy ez kézzel fogható, az életünket segítő legyen.

...kattints a teljes cikkért!

http://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/mire-jok-a-szertartasok-lehetosegek-az-uj-egyensuly-satraban