Bármilyen új dolog kerül az életünkbe, valami meghal. Bármi mellett döntünk, valamiről mindig lemondunk. Az életünk küzdelemmel indul, a megfoganás után az anya teste HCG hormont termel, hogy kilökje a (leendő) gyermekét. Amikor megfoganunk egy élettel, vagy ötlettel, tervvel, a nagy öröm után jön egy csomó kérdés, sokszor belső küzdelem: szembe kell néznünk a változással, és hogy mi mindent hoz ez majd nekünk. Minél több egy emberben az (ős)bizalom, annál inkább flowban lesz, és játszi könnyedséggel adja át magát az újnak, a VANnak. Mi minden segíthet ebben, hogy juthatunk el ide?

A földi élet a méh sötétjéből indul el. Az anyaméh tápláló sötétjéből, ami épp oly fekete, mint a barlangok sötétje, mint a zsíros, fekete termőföld, mint Ízisz, a sötét égbolt. Ebből a sötétségből, Ízisz fekete egéből indul el minden földi létező. Minden és semmi ugyanaz. A kiemelkedés előtti állapot. Minden benne van, de semmi nem konkrét még. A formátlanság sűrű masszája ez.

Mielőtt megfoganunk az újjal, el kell engedni minden akarást, szándékot, félelmet és előre vetítést. Bele kell engednünk magunkat a tiszta, akarattalan „vanás”-ba, a jelenbe. Az ős bizalom állapota ez. Lehet, hogy csak egészen rövid időre jön létre, de ha ez nem jön létre, nem tudunk megfoganni sem ötlettel, sem gyermekkel.

Kétféle módon kerülhetünk bele az újba. Vagy úgy, hogy elénk toppan, vagy úgy, hogy mi magunk odarakjuk magunk elé. Az első állapotban sodródunk, a másodikban teremtünk. Tehát vagy úgymond „magától” jön egy új helyzet (kirúgnak, elhagynak, meglepnek, baleset ér, váratlanul meghal, egymásba szerettek, kiemelnek, elköltözik, nem várt várandósság, stb…), vagy készülsz rá.

Bármelyik is történik, mindkettő elindult a múltban. És mindkettő ebből a termő-tápláló akarattalan feketeségből jött, ami maga a tiszta JIN állapota. Az elsőre direktben nem tudsz készülni, a másodikra igen. És a legfőbb segítő maga a bizalom, ősbizalom állapota, amihez a félelmek elengedése segít hozzá. Az új dologra való megnyílás maga a jobb agyféltekei állapot: el és befogadás, egység élmény.

...kattints a teljes cikkért!

http://www.ujegyensuly.hu/kapcsolatok/hogyan-segithetjuk-magunkat-megnyilni-az-ujra