Szia Soma!

Én egy nagyon életvidám, jó fej csajszinak tartalak. Az egyéniségedhez mennyire járult hozzá az, hogy gésa vagy? Hogyan lehet ma valakiből gésa? Mármint nem az olyan japán gésákra gondolok, akiket kislánykoruk óta erre nevelnek, hanem az olyan nőkre, akik ezt az egész életfilozófiát képesek a mindennapjaikban megvalósítani. Vannak ilyen iskolák Magyarországon? Kell hozzá valami különleges adottság? Mit tud egy gésa, amit egy hétköznapi, átlagos nő nem?
Szilvi


Kedves Szilvi!

Először is: én "Mamagésa " vagyok. Ezt én találtam ki, üzenete a következő. A teljes nő három alapvető princípiuma:

1. Az anya. Bolygója a Hold. Hozzá tartozó tulajdonságok: megértés, elfogadás, gondoskodás, óvás.

2. A nő. Bolygója a Vénusz. Jellemzői: Tudatosság saját nőiességének hatalmában. Vonzerő, szépségre, gyönyörökre hangoltság. 

3. A főpapnő. Bolygója a Neptun. Feladata, hogy isteni önvalóján keresztül felismerje és megvalósítsa feladatát. Tudatos kapcsolattartás a Felsőbb Erővel. 

Természetesen ez egy nagyon lerövidített ismertetés volt. Ha a klasszikus, tradicionális, azaz japán értelmezését nézem a gésáknak, akkor az én "mamagésa" kifejezésem már eleve rendhagyó, hiszen a gésák nem lehettek anyák. Én SZIMBÓLUMOKBAN beszélek! Vagyis: az anyai energia minőség keveredve a vénuszi női tulajdonságokkal. Tehát: nagyon is megfér egy nőben a megértő, anyáskodó, oltalmazó nő, és a szexuális öntudattal bíró, vonzó nőci, nőstény. 

A gésaság a nőiesség - akár mint szakma - profizmusát szimbolizálja. És mit tud az én szememben egy gésa, amit egy átlag nő nem? Kezében tartja - és folyamatosan fejleszti - azokat az eszközöket, melyek a férfi és saját gyönyörére szolgálnak. Gátlástalanul élvezi az élet adta örömöket! Van test-tudata, önismeretét törekszik oly magas szintre fejleszteni, hogy semmitől ne jöjjön zavarba, ez azt jelenti, hogy letisztult, nincs benne zavar. 

Alapvetően mindenkinek több személyisége van, és minél kevesebb benne az elfojtás, annál bátrabban bontja ki, és éli meg szerep-személyiségeit! Két kiskamasz gyermekem van, éveken át döbbenten tapasztaltam, amikor óvodába, majd iskolába vittem őket, hogy fiatal, 30-as nők hogy hagyják elanyásodni magukat! Abszolút egyetértek Freuddal abban, hogy a férfi alapvető problémája az, hogy szétesik benne a nőkép két nőre: a tiszteletre méltó anyára és feleségre, és a szexuálisan vágyakat ébresztő, vonzó, kívánatos nőre. Nos, az én "mamagésa-mozgalmam" épp ezen kíván segíteni. Vagyis: mi, nők törekedjünk arra, hogy képesek legyünk megélni és megvalósítani a teljes nőt magunkban, önmagunk, társunk, és a világ örömére! Hajrá! 

Soma Mamagésa

Az írás megjelent az Ébresztő! című könyvben és a Nők Lapja Café-n.