Ez a kérdés kifejezetten izgatott engem egy darabig. Ép persze a másik nemnél is érdekes a dolog: ha két férfi van együtt, akkor ki a nő? Hülyeség Gyöngyike ( igy szoktam néha belül magamat szólitani, nem csoda, mivel eredetileg Gyöngyinek hivnak…)  ha két férfi van együtt, akkor két férfi van együtt, és nincs nő, és ugyanigy a csajoknál. Na de akkor mit is nevezünk férfias és nőies viselkedésnek, egyáltalán, mitől férfi a férfi és nő a nő? Előző könyvemben ezt már hosszan fejtegettem, úgyhogy most nagyon leröviditve és leegyszerüsitve.

Ha a klasszikus, ősi, archetipikus férfi és női jellemzőkre gondolok, akkor leginkább a petesejt és a spermium dinamikája a meghatározó. A nő a statikus, a befogadó (jin, a negativ pólus, a passziv energia), a férfi a dinamikus, a behatoló (jang, pozitiv pólus, aktiv minőség). És mivel mindenkinek van anyja-apja, mindenki petesejtből és spermiumból lett, nyilvánvaló, hogy mindenkiben van férfi és női minőség. Hogy kiben mennyire, ez már teljesen egyéni.

Bennem nagyon sokáig túltengett a jang. Első gyermekként fiúnak is vártak ( ez tipikus sztori, majdnem minden elsőnek született nőtársamtól hallottam ezt), tudatalatt nagyon sokáig és nagyon sok mindent megtettem azért, hogy bebizonyitsam: tudok és érek én annyit, mint egy fiú! A suliban alsóban leginkább a fiúkkal játszottam, a felső tagozattól már inkább a lányokkal barátkoztam. A gimiben a súlylökést választottam sportágamnak, és már akkor férfi néven szólitottak. (Soma)

Húszévesen, amikor felkerültem Budapestre, tombolt a rendszerváltás előtti avantgarde, aminek én varázslatos módon becsöppentem a kellős közepébe, és végre, először a világban igazán otthon éreztem magam. 

...kattints a teljes cikkért: 

http://www.ujegyensuly.hu/szex/ha-ket-no-van-egyutt-akkor-ki-a-ferfi