Biztos már szinte mindenki megtapasztalta, hogy néha a legegyszerűbb dolgokban van a legnagyobb erő. 29 éves koromban konkrétan egy végtelenül egyszerű stresszoldó kineziológiai gyakorlatnak, no és az öngyógyításra való nyitottságomnak köszönhettem, hogy megúsztam egy műtétet.

Ahogy azt a személyes oldalamon is írom, a hangszalag csomóm volt életem eddigi legdurvább betegsége. Másfél hónapig folyamatosan köhögtem, a végén már vért köptem. Az Orvostovábbképzõ Egyetem gégészetén kezeltek, és 4 antibiotikum kúra után közölték, nincs más hátra: le kell, hogy metsszék lézerrel! Ettõl teljesen kiakadtam, de már mindent vállaltam, hogy véget érjenek a szenvedéseim. És akkor az egyik legjobb barátnőm - aki a gimi elsõ évétõl barátnõm - Sebestyén Erzsébet Tara, följött Pestre 5 napos kineziológia tanfolyamra.

És itt egy kis kitérő a barátságról. Úgy gondolom - és érzem -, hogy láthatatlan szálakon össze vagyunk egymással kötve. Egymáshoz közel álló emberek esetében ezek a szálak különösen erõsek. Az igazi barát attól lesz azzá, mert akaratán kívül is segíti és emeli a másikat. Így az én barátnőm természetesen éppen akkor (és nem véletlenül!) jött föl Nyíregyházáról (mert akkor még ott lakott) Pestre, amikor én már péntekre ki voltam írva műtéti idõpont egyeztetésre.

Hazajött kedden, az első tanfolyami nap után, és sugárzott: "Gyöngyi, megtaláltam, megtaláltam!" És valóban, hatalmas tehetséggel azonnal ráérzett az izomtesztre (az izom igen és nem válasz adására), és született kineziológusként hip-hop máris bent volt a tudatalattimban. Oldott (stresszoldásnak hívják a kezeléseket) kedd-szerda-csütörtökön, és péntekre már nem volt mit megműteni. Azzal együtt, hogy rávezetett az öngyógyítás útjára - mert ez a módszer erről szól - nagyon sok mindent megnyitott bennem.

Kezdő kineziológusként akkor egyetlen stresszoldó módszer volt Tara kezében, az egyszerű-nagyszerű homlok-tarkó fogás. Erről ő így ír a cikkében, ami arról (is) szól, hogyan maradhatunk a jelenben.

"Van egy egyszerű technika a kineziológiában: homlok-tarkó tartás a neve. Tudjuk azt, hogy a test bármely területére helyezzük a kezünket, ott a vérkeringés intenzívebbé válik. A homlok és tarkó területét tartva, két, jelenbeli gondolkodásért felelős területet aktiválunk, vagyis ezek intenzívebben vesznek részt a gondolkodási folyamatban, ezáltal könnyebb a jelenben maradni."

És ezzel oldódik a stressz. Ezerszer megtapasztaltam a huszonkét év alatt, kiváló stresszoldó módszer. Amilyen egyszerű, olyan erős és nagyszerű.

...kattints a teljes cikkért!

http://www.ujegyensuly.hu/eletmod/de-jo-van-valasztas-tehetsz-magadert