Szia Soma,

 

Három éve van barátom, de egy ideje nem működik a szexuális életünk. Azt tudnod kell, hogy nekünk az elejétől fogva nehezebben ment, mert hogy is mondjam.... az õ nemi szerve hozzám képest nagy, vagy én vagyok túl szűk. Ezért már az elejétől kezdve használunk krémeket, zseléket, hogy könnyebben be tudjon csúszni. Olyan nagy probléma nem is volt ezzel, de már egy ideje így sem működik. Nekem nagyon fáj, és nem tudom élvezni a vele való együttlétet. Már sokszor kedvem sincs az egészhez, mert bennem van a tudat, hogy nem lesz jó, és még másnap is fájni fog. Nem tudom, mit tegyek, vagy kihez forduljak? Menjünk valami tanácsadásra? És ki az, aki ilyen dolgokkal foglalkozik, aki segíteni tudna? 

Beszéltem a barátommal is erről a dologról. Ő azt mondta, hogy akkor több lesz az előjáték, az biztosan segít. De én félek, hogy nem. Nem hiszi el, hogy biológiailag lehetséges az, hogy két ember - bármennyire is szeretik egymást - nem illik egymáshoz. Szeretem őt, de tudom, hogy ez nem mehet így sokáig. Neki is rossz, amikor látja rajtam, hogy nem nyújt eleget, és fáj is, meg az, hogy mostanában nem is közösülünk. 

Teljesen tanácstalan vagyok. Nem tudom, mit kellene tennem. Lehet, hogy szakítás lesz belőle, de szeretném, ha valaki előtte felvilágosítana minket arról, hogy mi is ez valójában. Tényleg biológiailag nem illünk össze? Vagy csak hiányzik valami? Vagy nem jól csinálunk valamit? Nem tudom. 
Ha tudsz segíteni nekünk, Soma, én nagyon szépen megköszönném. Már az is elég, ha mondasz egy címet, egy telefonszámot, vagy egy oldalt az interneten, ahol ilyen dolgokkal foglalkoznak, ahol szaktanácsot tudnak adni. 

Válaszodat előre is köszönöm!
Tedikos

 

 

Kedves Tedikos!

Kérdésed alaptéma, aminek irodalma is van. Sajnos a Káma Szutrát kölcsönadtam valakinek (már nem tudom kinek. "Közszolgálati felhívás": akinél van, adja vissza! De ott még nevén is van nevezve, hogy a madár csak a madárral, az elefánt az elefánttal közösüljön!

Viszont egy másik - hasonlóképpen híres - mű, az Illatos kert (az arab világ szerelmi kultúrájának könyve a 15. század utolsó harmadából) itt van nálam, és ott ezt a részt találtam kérdésedre vonatkozóan:
 

"Nem minden nőnek van egyforma vulvája, s eltérőek a nők az egyesülés, a szerelem és a gyűlölet tekintetében is. Ugyanúgy különbségek mutatkoznak a férfiak között szerszámaikat és ízlésüket illetően. A testes nő, akinek magasan fekszik a méhe, az olyan vaskos, és rövid hímtagot szereti, amely betölti vulváját anélkül, hogy az aljáig érne. A vaskos és hosszú hímtag nem felel meg neki. Az a nő viszont, akinek a méhe távol esik, mert vulvája mély, csak a hosszú, vaskos, jól fejlett hímtagra vágyik, mely teljes egészében kitölti vulváját. A rövid és vékony szerszám nem kedvére való, s nem is képes kielégíteni. Megfigyelték, hogy a kis termetű nők sokkal jobban vágynak az egyesülésre, és erősebb vonzalmat mutatnak a megtermett hímtag után, mint a nagy termetűek."

 


Nos, én úgy gondolom, ezt nem kell szó szerint érteni (bár elképzelhető, hogy vannak általánosítható megfigyelések), a lényeg az, hogy a méret igenis számít! 
Csak akkor nem számít, ha az egyénre szabott optimális alsó és felső határon belül mozog. Saját személyes tapasztalatomban szakítottam fiúval azért is, mert túl kicsi volt neki, és azért is, mert túl nagy. Még most is emlékszem az egészre (sőt, naplóim által még inkább fel tudom idézni), hogy milyen csalódás volt, amikor a több héten át épülő, és egyre inkább izzó szellemi és érzelmi kapcsolatban végre eljutottunk a szeretkezésig, és megláttam az erekcióban kb. 8-9 centis péniszét... Úgy elvágódott bennem a szerelem, mint ahogy az akasztott embert levágják a kötélről. 
A túl nagy farkat én "dísz farok"-nak hívom, nézni jó, ám hosszasan használni fájdalmas. Ezért is szűnt már meg kapcsolatom. Napokon át éreztem a petefészkemet, még ha kívülről megnyomkodtam a hasam alját is fájt. Egy idő után erre nem vágytam tovább, és eltávolodtunk egymástól.

Amikor megismertem a férjemet, azt éreztem, hogy tökéletesen belém van teremtve. Igenis az a határozott, és természetesen saját tapasztalatomon alapuló véleményem, ha két ember egymásnak van teremtve, akkor azok fizikailag is passzolnak egymáshoz. És ez azonnal nyilvánvaló. Kérdezted, hogy ki az, aki ilyen dolgokkal foglalkozik, aki segíteni tudna? Ezt az embert szexuál-pszichológusnak hívják. Ha gondolod, hogy jót tesz a lelkednek, hogy minden tőled telhetőt elkövetsz, hogy megtartsd a kapcsolatotokat, menjetek el hozzá. Biztos el fogja mondani azt, amit a barátod maga is javasolt, hogy még több előjáték kell. Ami valóban nagyon fontos ahhoz, hogy befogadóbbá váljon a nő. De a biológiai paramétereken (miszerint milyen hosszú a hüvelyed és az erekcióban levő pénisz) ez nyilván nem változtat. Ráadásul ha a barátod megtanulja azt, hogy óvatosan és tapintatosan szeretkezzen veled (tehát pont az ösztönei megnyilvánulását kontrollálja folyamatosan), egy idő után nagyon kitol magával. Olyan lenyomatokat hagyhat benne, és olyan "programokat" építhet be ezáltal magának, amik mindenképpen visszaütnek. 

Ha nem lehet önfeledten szeretkezni, ha nem juthat el az ember a teljes önkontroll-nélküliség állapotába, akkor épp a lényeg hiányzik! Mert akkor nem tudsz kiszállni magadból, és nem élheted át azt, hogy egy pillanatra minden tehertől mentesül a lélek. Az önfeledt közös orgazmus pillanatában a két lélek egybeolvad a mindenséggel, az univerzummal. Lélek-zik egyet... És ehhez a test a szent eszköz.
Az, hogy bő két év után kezdett igazán probléma lenni a méret, teljesen természetes. Az erre vonatkozó statisztika szerint két év után kb. a felére esik vissza a felek között az adrenalin termelődés. Úgyhogy általában innentől mérettetődik meg először a kapcsolatok többsége. Természetesen te döntesz. Mindenesetre ha azt választod, hogy szakítasz, akkor nagyon fontos, hogy megértesd a fiúval, hogy ne gyártson magának problémát abból, hogy neki "nagy", mert olyan sokféleképpen vagyunk teremtve, hogy valakinek meg épp ő a passzentos. Valójában önmagában az, hogy nagy és kicsi, nem létezik, csak az számít, hogy a felek mennyire érzik ezen a téren is egymáshoz illőnek a másikat. A szeretet és a barátság pedig szex nélkül is megmaradhat.

Soma Mamagésa

Az írás megjelent az Ébresztő! 2 című könyvben és a Nők Lapja Café-n.