A Napszarvas fesztiválon levő szertartásom:

 

A szertartás workshopom a Napszarvas fesztiválon

aug. 27-én 16.00- 17.30-ig lesz, "Szertartás a belső egyensúly megsegítéséért" szándékkal. Ennek helyszíne a Nagy Fa.

További részletek: https://www.sundeer.hu/napi-esemenyek/

 

Először is néhány mondatban a „szertartás workshop” műfajról:

Ahogy a nevében, vagyis ebben a szokatlan szóösszetételben is benne van, amit csinálok, az valójában önismereti workshop keretek között levő szertartás. A szertartást mindig valamiért csináljuk, mindig van egy szándéka – ami maga az 5.elem. A szándék mozgatja az elemeket, határozza meg a „tér-emtő” teret.

Négy éven át tanultam pszichológiát, 25 éve pedig folyamatosan képzem magam az újabb és újabb önismereti, öngyógyító módszerek, technikák megismerésével, de az utóbbi években már szinte csak intuícióból dolgozom, integrálva az eddig megismerteket. Vegyítem a régit, az újat, kreatívan, játékosan, de szakrális alapokra építve.

A szertartás workshopoknak mindig megvannak az alapjai, visszatérő elemei:

 

  1. A minden érdeklődő számára felajánlott szertartás workshopom témája, szándéka: a belső egyensúly létrejöttének a megsegítése

Mindent az egyensúlyra való törekvés törvénye mozgat és határoz meg. A legtöbb emberi zűrzavar abból adódik, amikor nem ismerjük fel ennek a törvényszerűségnek a jelenlétét, nem látjuk az egyensúlyunkból való kibillenés jeleit.

Az ősi kultúrákban tudták, hogy minden betegség és baleset az egyensúlyból való kibillenés jele. (Ezáltal lesz a betegség a barátunk, segítőnk.) Erre egyre többen emlékeznek, hiszen az egyensúlyra való törekvés a létezés egyik legfontosabb törvénye és témája. Így nem csoda, ha minden tudatos (vagy tudatosodó) embert izgat az alapkérdés, hogy mi minden segíthet az egyensúlyunk megteremtésében.

Ezt a témát nagyon sokfelől lehet megközelíteni, én most a következőket választom:

A szertartás workshop végén együtt fogjuk énekelni a „bármi is legyen körülöttem a világban, én a saját tengelyemben, köz-ép-pontomban vagyok” mantrámat.

És mivel a kondicionálásnak hatalmas ereje van, hazavihető gyakorlatokat is adok ajándékba, hogy segítsük magunkat a stabilitásunkban, éberségünkben, belső egyensúlyunk megsegítésében.