Január 14-15-én lesz a következő hétvége. Hogy mitől jó ez a kurzus?

A legjobb, ha leírom az eddigi tapasztalatokat:

Egyrészt olyan könnyen röpült az idő, hogy mi magunk meglepődtünk rajta.

Elképesztő egyensúlya volt a mélységnek és könnyedségnek.

100%-os feltétel nélküli elfogadás alakult ki nagyon rövid idő alatt. Mindenki önmaga lehetett, nagyon gyors megnyílások voltak, emiatt áttörések, "dugó húzások."

Én eléggé robbantó típus vagyok, bepörgetem, beaktiválom, amit kell.

Szeretetteli, barátságos, gyógyító, megnyitó hétvége volt, és közben nagyon sokat nevettünk, élvezve az igazi önfeledtséget, a jelent.

 

És most részletesebben is:

JÖK- azaz Játszás- Önfeledtség- Kreativitás fejlesztő kurzus

 

Játékos természetemmel és szabad akaratommal élve „JÖK”-nek nevezem azt az állapotot, amikor az önfeledt játszásban az ember teljes mértékben képes feloldódni. És ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor lélegzik a lélek. (Lélekzik…) Amikor nem kell tartania magát, nem kell védekeznie, kontrollálnia, akkor ösztönösen elindulnak a szervezet öngyógyító képességei. Azonnal „levegőt vesz”, vagyis a számára szükséges erőket, energiákat tudattalanul is fölveszi, magába szívja. Hiszem, hogy ebben az önfeledtségben, amikor az örök gyerek végre kinyújtózhat bennünk, minden kilégzés lazítás, és minden belégzés töltekezés a körülöttünk levő végtelen erőkkel.

Ennek az állapotnak az elérésében az első a teljes bizalom, biztonság megteremtése. A tereket én magam építem fel ehhez. Megtapasztaltam, hogy az úgynevezett programozott terekben való munka sokkal hatékonyabb, mintha ez nem ter-emtődik meg. Ezután jön az elengedés, kilazulás tere és állapota, majd a teljes feloldódás , ami flowban levő, kreatív állapot, végül a regeneráció és integráció állapota.

Mennél jobban és mélyebben képes egy ember lelazulni, annál inkább erősödik benne a bizalom, ősbizalom, ami egy mindannyiónkban ott levő ős tudás-képesség-emlékezés és szükséglet. Ami nélkül csak szorongó, megfelelni akaró végrehajtóvá válik az ember. (Rosszabb esetben élő zombivá, aki egyáltalán nem meri a saját életét élni.) Ebben a lelazult állapotban, a játszásban előjön a bennünk szunnyadó örök gyerek, a játékosság, a kreativitás, aminek a rendszeres jelenlététől az élet minősége is megváltozik. Aki egyre spontánabb, kreatívabb, az jobban fogja élvezni az életét, munkáját, emberi kapcsolatait, egyáltalán: bármit. Saját magát. Mindez elkezdi erősíteni a jobb agyfélteke képességeit, vagyis az intuivitást, az el és befogadni tudást, a művészetekhez való érzéket és érzékenységet, az érzelmek mélyebb megélni tudását. Vagyis segít a jelenbe kerülni. A jobb agyféltekei állapot segít az egység élmény megélésében is, amire annyira ki van éhezve a világ.

Mindez növeli az önbizalmat, és fejleszti a probléma megoldó készséget is.

Játszás-önfeledtség-kreativitás  fejlesztő kurzusaimmal az a célom, hogy az emberek egyre inkább felszínre hozzák magukban a bizalom, ősbizalom, önbizalom állapotát, fejlődjön a kreativitás, spontaneitás, játékosság, hogy nyíljanak az emberek a jelen élvezni, megélni tudására, merésére, és megtapasztalják az egység élmény gyógyító, tápláló erejét. Hiszen – ahogy már írtam- ebben az állapotban automatikusan elindulnak bennünk az öngyógyító folyamatok. Ehhez a kilazuláshoz és játokhoz elengedhetetlen a közösség megtartó ereje, hiszen egymás által élhetjük meg a bizalom és egység élmény létrejöttét, ami eleve gyógyít, tölt.

Úgy gondolom, hogy a huncutság és a vagányság  is fejleszthető, ami kihat a bátorságra, önbizalomra is.  Tapasztalom, hogy az életben nagyon hasznosak ezek a tulajdonságok, ugyanis fejlesztik a probléma megoldó képességet, ami folyamatosan fenntartja a játékos gyermeki énünket, ami által könnyebben bekerülhetünk a jelen pillanatba. Ezekben a képességekben van valami mélyről fakadó életigenlés. Benne van az is, hogy az, aki vagány, az  élet millió felesleges és hazug szabályának nem akar megfelelni.(És ebben nincs semmi antiszociális, természetesen a törvényeket nem sérti.) Azt, akiben van kellő mennyiségű huncutság, alapvetően nem a másoknak való megfelelés motiválja, hanem a saját isteni önvalójának való, hiszen mindenkinek ez az egyetlen igazi „főnöke”.

 

Az életöröm pedig maga Isten dicsérete.

Szeretettel várok minden nagykorú férfit és nőt!

Soma mamagésa

 

 

Időpont: 2017. január 14-15. Mindkét nap 10.00-től 18.00-ig

 

Helyszín: Budapest (részletek később)

A két napos hétvége 30.000 Ft-ba kerül, ami csak a foglalkozások árát tartalmazza. 

A maximális csoportlétszám: 17 fő, amihez regisztráció szükséges. (jelentkezési lap, vagy a lenti email címen)

 

Érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet: info@somamamagesa.hu, 06-30/560-36-06