Résztvevők: Kizárólag nőknek szóló tábor!

Az ÚJ NŐ születése - avagy hogyan érezhetjük magunkat egyre jobban nőként?

10.éve, hogy elkezdtem – első sorban nő társaimmal- kurzusokat, táborokat szervezni. Több ezer nő levelére válaszoltam, hallgattam meg személyesen, így ráláthattam az általános tendenciákra, arra, hogy milyen problémákkal küldenek a mai nők, illetve arra, hogy mi minden segíthet abban, hogy egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Az a tapasztalatom, hogy a változások elsődleges kritériuma a különféle szinteken való tisztulás.

Ez alatt az 5 éjszaka/6 napban a következőkön fogunk dolgozni:

-          Anya munka (nőiségünkhöz való viszonyulásban elengedhetetlen az anyukánkkal való kapcsolatunk optimalizálása)

-          Apa munka ( a férfiakhoz való viszonyulásban elengedhetetlen az apánkkal való kapcsolatunk optimalizálása, és a férfiakhoz való hozzáállásunk, kapcsolódásunk tisztázása)

-          Önelfogadás, önbizalom erősítése – „Vagyok, aki vagyok.”

-          A bennünk élő örök gyerek aktiválása – kreativitás, spontaneitás fejlesztése

-          Nőiséggel kapcsolatos hitrendszerek felismerése és tisztítása

-          Szexualitásunkban való szintlépés, szégyenek, bűntudatok elengedésének az elindítása

-          Hogyan kommunikál a férfi, és hogyan a nő, és egyáltalán: hogyan érdemes kommunikálni?

-          Mért jó nekem lenni, és ezt hogyan fejezhetem ki?

-          A csoport igényétől függően lesz a különféle szinteken való tisztítás is.

Egy nagyon barátságos, és igazi elbújós-elvonuló helyen leszünk a Balatontól 8 km-re. Kiváló a hely az intenzív belső munkára, a közösségi együttlétre, (amire tudattalanul is ki vannak éhezve az emberek, és ebben én kifejezetten sokat tudok adni), és arra is, hogy élvezzük a nyarat. (Az éjszakai balatoni fürdőzés a nyár elengedhetetlen programja.)

Csoportfoglalkozásaim egyik hatalmas ajándéka az egységélmény, a teljes elfogadás és bizalom (sőt, ősbizalom) megtapasztalása. Ebben a térben, légkörben roham léptekkel nyílnak ki az emberek, és merik önmagukat adni. Nagyon sok nevetés, melegség, szeretet, felismerés, ráébredés történik ezekben a napokban.

Hogy minden szinten minél inkább tisztulhassunk, vegetáriánus, illetve vegán étkezés lesz, egyéni kérések szerint alkalmazkodva minden igényhez. (Mentes ételek…)

 

Egy csodálatos vendégem lesz, aki egy egész napon át lazít, tölt, emel minket. Ő Kiss Eszter, a Katona József Színház színésznője, aki a Színművészeti Egyetem egyik tanára, és nem csak nagyszerű előadó, tanár, de hatalmas tudású irodalomtudós is. Több irodalmi estjét végignéztem, hallgattam, minden alkalommal megríkatott, többször lúdbőröztetett, egészen kivételes, amit ő tud adni. Délelőtt foglalkozást tart (erről lentebb olvashattok), délután pedig a „Nő költők-költőnők” c. előadásával varázsol el minket. Azért választottam Esztert a női táboromba, mert ezeken a női sorsokon és műveken keresztül olyan élményt adott, ami megerősített abban, hogy mit jelent nőnek lenni, és mennyi erő van bennünk. Már most tudom, hogy katartikus élményben lesz részünk, és a nap végén egység élményt fogunk átélni. Meg fogjuk érezni a „vérközösségi” összekapcsoltság támogató erejét, és a női sors mibenlétét.

Ő így ír a tervezett napról:


„Sár és virág, kavargó semmiség,
de hirtelen, mint villám, hogyha lobban -
két sor között - kinyíl nekünk az Ég.
(Kosztolányi Dezső: Vers)

A szavaknak varázsa és ereje van. Színészként hivatásszerűen foglalkozom ezzel, mégis inkább az érdekel, hogy hogyan tudom előhívni ezt a varázslatos állapotot "civil" emberekből. Az izgat, hogy hogyan lehet megtapasztalni a nem-hétköznapit, a Varázst a mindennapi életünkben is, egyszerűen azáltal, hogy másként nézünk a dolgokra és másként engedjük át magunkon a minket ért hatásokat. 
A délelőtti foglalkozáson friss testtel és aggyal megtapasztalhatjuk, hogyan tudunk másként koncentrálni, másként fókuszálni, mint egyébkor. A színházban és filmnézés közben nézőként átélt érzelmeink egy vezetett hatáskeltés eredményei. Most kipróbáljuk, hogy nem csak passzív szemlélői, hanem művelői és teremtői leszünk a bennünket ért hatásoknak. Ezt speciális, az általam kidolgozott és főleg színésztréningeken használt gyakorlatokon keresztül fogjuk tenni, kellemes és szórakoztató módon. 
Este pedig egy különleges, interaktív esttel várlak benneteket, ahol a magyar irodalom nőalakjait megidézve századokon átívelő utazást tehetünk a női lélek korokhoz nem köthető rejtelmeibe. Ismert és kevésbé ismert költőnőinket és verseiket fogjuk felidézni a 17. századtól napjainkig, főleg azt vizsgálva, hogy vannak-e a költészetben csak nőkre jellemző témák, stílusok, és lehet-e egy művész munkásságában meghatározó jellegű a női mivolta.”

Izgalmas, játékos, és erőt adó önismereti tábor lesz ez is.

Részletes információ az info@somamamagesa.hu e-mail címen kérhető. 

Bővebben az Arany Kócsag Vendégházról: http://www.aranykocsag.hu/

Mindenkit szeretetetl várok!

Soma Mamagésa