Sokszor, sok helyen leírtam, elmondtam: egy új korszak első fecskéi vagyunk. Paradigmaváltás van, nap, mint nap bomlanak le úgy az egyéneken belül a régi, elavult hitrendszerek, hozott minták, hiedelmek, mint a társadalmon belül, illetve nagyobb rendeződési szinteken is.

Az emberek többsége még alszik, annyi félelem van bennük, hogy nem tudnak, nem mernek, nem képesek változtatni, elengedni, bejáratott kapaszkodók nélkül élni – még akkor is, ha ez már nem az ő életük, és nem is érzik benne jól magukat.  Ennek ellenére az ÚJ már itt van, már elindult, és ez a törvényszerű folyamat megváltoztathatatlan. Olyan, mint amikor a gyerek feje már a szülőcsatornában van: onnan nincs visszaút.

Az új nőt, új férfit, az új istenszemlélet tükrében meglátni számomra ezt jelenti: nem félelemre alapozzuk a cselekedeteinket, nem engedjük, hogy a félelem motiváljon. És ennek az egyik alapköve az, hogy nem hiszünk többé a büntető Istenben. (Azt, hogy hogyan értelmezték félre évszázadokon, sőt, évezredeken keresztül a Paradicsomból való kiűzetést, az eredendő bűnt, „Az eredendő bűntelenség almafája” című írásomban részletesen kifejtem.)

Az egyház (és a vallások) pontosan tudták, hogy mire építik a legtöbb bűntudatot (megalapozva mindezt az „amúgy is bűnös vagy”tudatával, ami generációk hosszú láncolatán át itta be magát az emberiség zsigereibe), arra, ami az élet egyik fő hajtóereje: a szexualitás.

A szüleim még abban a hitrendszerben éltek (különösen a nők), hogy szűzen kell házasodni. Anyám (aki 1941-ben született), még úgy nőtt föl, hogy ha huszonéves korig nem megy férjhez, akkor vénkisasszony lesz, és ha nem szűzen, akkor meg kurva. („Egy lánynak egyetlen becsülete van.”) Évszázadokon át mentális tüzes vassal égették az emberekbe azt a hitrendszert, hogy a szexualitás az ördögtől való, így aki ezzel szabadon mer élni, arra a túlvilágon a pokol vár.

Emlékszem, Paulo Coelho hogy részletezte az életéről szóló könyvben, (A mágus), hogy amikor kisdiák volt, egyházi iskolában tanult, és kamaszkorukban azt tanították nekik a papok, hogy aki maszturbálni mer, arra odaát az örök kárhozat, örök purgatórium vár. Nem pár száz, vagy pár ezer év büntetés jár egy önkielégítésért, hanem ÖRÖK. Írta, hogy mennyire félelmetes, nyomasztó volt ebbe belegondolni. Na ja, aki fél, azt könnyebb money-pulálni.

....kattints a teljes cikkért: 

http://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/uj-no-uj-ferfi-uj-istenszemlelet-uj-egyensuly-van-szuletoben