Miért lehet mágikus ez a nap?

Ezt a cikket nem vallási indíttatásból írtam, bár mély lelki kapcsolat fűz a Szűz Anyához. Sokkal inkább izgat az az általánosítható kérdés, hogy hogyan indíthatjuk el a megteremteni, megszületni kívánó ötleteinket, vágyainkat úgy, hogy a legjobb alapokra fektessük. Hogy úgy ágyazzuk be, és indítsuk el, hogy a képességeink, tudásunk legjavát hozza nekünk az a gyümölcs, aminek a fáját tudatosan vetjük el, és gondozzuk. Tudjuk-e azt, hogy milyen gyümölcsöt szeretnénk teremni, egyáltalán, hogy mit akarunk igazán?

Ha kedvünk van hozzá, engedjük meg magunknak, hogy kicsit elemelkedjünk a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének vallási eredetétől, és ahogy a néphagyomány képes volt metafórába ágyazni a vallási értelmezést, indíttatást, úgy mi is léphetünk egyet hátra, hol elgondolkodjunk azon: vajon mennyire ápoljuk azt, amit megvalósítani szeretnénk, és egyáltalán: mennyire helyezzük szentségteljes alapokra.

Talán még a legszkeptikusabbak is találnak igazságot abban, hogy ami sok-sok éve létezik, és amiben a régmúltban is sokan hittek, és most is sokan hisznek, az már pusztán ettől létezik. Az évtizedek (vagy évszázadok, évezredek) óta belevetett hit által valahol, valamilyen módon (és dimenzióban) ez a sok-sok összeadódott hit fenntartja azt a valamit, amiben hisznek. És ez ott van mindannyiónk kollektív tudattalanjában, tehát bárki számára hozzáférhető a hit, és a szándék ereje által.

Ily módon ez az ünnepnap egy mágikus, teremtő lehetőség lehet azoknak, akik tudatosan energiát szeretnének vinni abba, amit (vagy akit) meg szeretnének teremteni.

Az ünnep eredete

No de nézzük először, mi is ez az ünnep! A Gyümölcsoltó Boldogasszony (latinul: Annuntiatio Beatae Mariae Virginis) Jézus fogantatásának, illetve a születése hírüladásának főünnepe, melyet a római katolikus egyház március 25-én ünnepel. Az ünnep napját úgy számolták ki, hogy Jézus születésének ünnepnapjától,(ami már eleve vitatott) december 25-től visszaszámoltak kilenc hónapot. 692-ben a trullai zsinathelyesnek ítélte ünneplését, és két évvel később már elkezdték ünnepelni, ami azóta is tart. 

A magyar vallásos néphagyományban Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe az oltás, szemzés napja. Országszerte máig általános szokás, hogy ezen az ünnepen kell oltani, szemezni a fákat, hiszen Szűz Mária is ezen a napon fogadta méhébe Jézust. Emiatt a gyermekért fohászkodó párok ilyenkor különösen koncentráltak arra, hogy kérésük valóra váljon. És ami az érdekes, ennek a „mágiának” az ellentettjét is használták, vagyis amikor egy nő arra vágyott, hogy ne legyen többé termékeny, ne foganjon meg, akkor a férjét erre az éjszakára a pajtába küldte ki aludni.(Nyilván, ha erre a férfi nyitott volt, meg is tette.)

Jézus fogantatásának, az angyali üdvözletnek fényes napja a természet erejének, a termékenységnek a nagy ünnepe. Épp ezért, a gazdák ezen a napon oltották a kis fákat abban a hitben, hogy Máriához hasonlóan bőséges termést hoznak, amikor eljön az ideje. S ha a fagy, vagy egyéb okok miatt nem tudtak ekkor metszeni, legalább egy-egy vágást ejtettek a fákon. Ez a jelképes mozdulat maga a hétköznapi élet mágiája.

(Aki részletesebben érdekelnek ebben a témában a népi szokások, azoknak ajánlom a Hungarotheka – A magyar hagyománytár oldalt:. )

A görög mitológiában Démétér (görögül Δημήτηρ, annyi mint "Földanya") töltött be ehhez hasonló szerepet, hiszen ő volt a földművelés és a termékenység istennője. Bár az ő ünnepéről jóval kevesebb információ maradt fent, de ennek is utána lehet olvasni.

„Gyümölcsoltó Boldogasszonyunk érkezése megindítja a növekedést a mezőn. Kötényének a libbenése felnyitja a földet, Őt köszöntik vizekben a magukat felvető halak és a hazatérő fecskék és gólyák. Ő a fákban lakozó Istennő, az ő napján beoltott fák szentté válnak, és ha kivágják őket, véreznek…Az Istennő gyümölcsoltó keze feléd nyújtózik, csak a te döntéseden múlik, hogy életed melyik ága fordul termővé.” (Veres Kriszta: Boldogasszony jóskártya )

Vissza a nem tudáshoz

Máriának az angyal vitte hírül, hogy megfogant a Szent Lélektől, én a szeretkezés után azonnal mondtam a férjemnek: most fogantam meg a lányunkkal! Ma már mosolygok a vak hitemen, (amit a nem tudás bátorságából adódónak tartok), hogy a megfoganásom előtt 2 hónapon át minden nap lementem alfába,(akkortájt jelent meg Mo.-on az Agykontroll könyv, amit lelkesen olvastam) és azt vizualizáltam, hogy csak X kromoszómák találkoznak, és hamarosan egy kis punci kezd el hízni, növekedni bennem. Azt hittem, hogy a várandóssághoz elég, ha egy egészséges férfi és egy egészséges nő védekezés nélkül szeretkezik. De épp ez a tudatlanságból fakadó kételkedés nélküli HIT a leggyönyörűbb az egészben! Nem is hit! Még annál is több: tudás. Nem csak akartam, vágytam rá, hogy a fiam után kis korkülönbséggel legyen egy lányom is, hanem TUDTAM, hogy lesz.

Emlékszem, fel voltam háborodva, hogy mért nem azonnal jött, sírva kerestem a választ, mit csinálok rosszul? Többször tüzetesen olvastam el Jose Silva agykontroll könyvében, hogy hogy kell alfa tudatállapotban programozni , no és rendszeresen szeretkeztünk is, így azt hittem (HITTEM), hogy azonnal működnie kell a dolognak.

Ma már a saját nem tudásomhoz megyek vissza, hogy erősítsem magamat a szándék, a hit erejében.

Ugyanígy, egyik pillanatról a másikra jött az információ, hogy megfogantam az első 9 hónapos női csoportom elindításának a magjával. Sose felejtem el, Londonban voltam egy barátnőmnél látogatóban, amikor hajnali fél 5-kor arra ébredtem, szinte riadtam fel, hogy a „kis hang” azt mondja belül: ha haza mégy, hirdess meg, indíts el karitatív módon egy 9 hónapos csoportot, amiben rákos, abból kigyógyult, vagy attól félő nők vannak benne.

További részleteket itt olvashaszt: http://www.ujegyensuly.hu/onkifejezes/mit-adhat-gyumolcsolto-boldogasszony-magikus-teremto-unnepe-a-ma-emberenek