Az érintés fontosságáról, gyógyító erejéről már sokan írtak. De a tapasztalatom az, hogy viszonylag kevesen mernek direktben belevágni egy olyan belső munkába, ahol azért mennek el egy csoportba, hogy idegen emberek érintése által nyíljanak, ha kell gyógyuljanak, változzanak. Pedig ez az életnek egyfajta direkt leképzése. Hasonlóképpen tudunk nyitni mások fele az életben, ahogy egy zárt csoportmunkában. Egy jó terapeuta jelenlétében, illetve az ő segítsége által megérezhetjük, majd akár meg is tanulhatjuk a bizalmat, ami nélkül lehetetlen harmonikus életet élni.

Kilenc éve szinte minden kurzusomon, táboromban, szertartásomon bevett gyakorlat az “angyal folyosó”, ahol lehunyt szemmel végigsétálnak a jelenlevők, és egyszerűen csak hagyják, hogy érintve legyenek. Már akik hagyják, már akik meg tudják ezt maguknak engedni! Tucatszámra vettem ki a sorból azokat a zokogó nőtársaimat, akiknek ez olyan sokk volt, hogy nem tudták elviselni az érintést. Ilyenkor mindig javasoltam, hogy milyen gyógyítóval, segítővel dolgozhat tovább ezen a problémán, mert amíg ez ott van, nem fog tudni kinyílni, bízni, nem fogja a saját életét élni. Nyilván egy ilyen ember nem megy el egy érintésterápiás mozgásmeditációra, pedig, ha fejlődni akarunk, az iránytű maga a félelem.

Az Új egyensúly csapata sokszor nem csak tanácsot ad, hanem kalácsot is, azaz a fizikai szinten konkrétan fogható segítséget. Az Everness fesztiválon a saját sátrunkban több workshop is lesz, a Danieláé kifejezetten az érintés és mozgás segítő erejéről fog szólni. Ismerem őt, voltam már workshopján, sőt, kurzusomra is hívtam, így méltán ajánlom a munkáját.

...kattints a teljes cikkért!

http://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/gyogyito-erintes-nem-csak-tanacsot-kalacsot-is-adnunk