Kedves Soma!

Azt érzem, hogy nagyon sok minden érdekel, de mégsem tudom mi az utam, merre menjek. Egyre rosszabbul érzem magam, nem azt csinálom, amit szeretnék, az emberi kapcsolataim egyre felszínesebbek, a családi kapcsolataim szintén rosszak, mivel belefáradtam az érdekkapcsolatokba. Egyre több probléma van az egészségemmel is, ami szerintem a megoldatlan lelki problémák miatt is van. Sok technikát ismerek, de még sem tudom, hol és hogyan kezdjem rendbe tenni magam. Szükségem lenne pszichológusra és egyéb más módszerre, de ezekre nincs pénzem. Na, ilyenkor mit tehet az ember lánya? Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Hogyan tovább?

Válaszodat előre is köszönöm.

Csilla


 

Kedves Csilla!

Nagyszerű, hogy eljutottál oda, hogy tenni akarsz magadért! Ez az első és legfontosabb lépés! (Az emberek nagytöbbsége még alszik, nem keresi azt, hogy merre menjen, hogy segíthet ő saját magán.) Tudom, sokak számára ismerős lesz, amiket leírok, számukra legyen ez megerősítés. Neked pedig útmutatás és inspiráció. Vagyis érezd meg, hogy ezek közül mi az, ami téged igazán hív.

1. Egyedül-csendben, kapcsolódj a lelkedhez!

Az első és legfontosabb, hogy válaszd ki azt a napot, amikor teljesen egyedül tudsz lenni! Egyedül és csendben. (Ha elviszed magaddal a telefonodat, akkor is kapcsold ki, vagy rakd repülő üzemmódra, hogy még a berregését se halld.) Most már tavasz van, úgyhogy el tudsz menni kirándulni, vagy egy több órás sétára, vagy órákon át ücsöröghetsz egy padon, az erdőben, vízparton, olyan helyen, ahol a természetben lehetsz magaddal. Ennek a kis „elvonulásnak”(ami akár lehet több napos is) nem más a célja, mint hogy megszólítsd a saját lelkedet, és megkérdezd magadtól, hogy mit tehetsz magadért, hogyan találod meg az utad, mi minden segíthet hozzá ahhoz, hogy napról-napra egyre inkább a saját életedet éld. Erre én még 29 évesen kifejlesztettem egy technikát, aminek a „Bumeráng technika” nevet adtam. http://www.somamamagesa.hu/irasaim/bumerangtechnika (Itt részletesen elolvashatod.)

Nagyon fontos, hogy ne akard türelmetlenül a választ, és ne legyél mérges, ha nem olyan válasz érkezik, amit te hallani szeretnél. Sőt, még fontosabb, hogy ne legyen elvárásod sem, ugyanis akkor abba fogsz beleragadni, és nem fogsz a teremtő áramlásba bekerülni.

Valójában amíg nagyon meg akarod találni az utad, helyed, feladatod, nem fogod. Ráadásul olyan zavar van most benned, hogy ellentmondásban is vagy magaddal, mert az írod, hogy „, nem azt csinálom, amit szeretnék”, viszont „de nem tudom mi az utam, merre menjek.”

A teljességhez elengedhetetlen a természettel való kapcsolódni tudás, és az általa való rendszeres töltekezés.

2. Hozd meg azt a döntést, hogy elég jó vagy.

A következőket javaslom, miután megtanultál KIÜRÜLNI, (azaz nem gondolni semmire és nem akarni semmit. Ez az az állapot, amikor „csak” vagy, nézel ki a fejedből.), hogy hozd meg azt a döntést, hogy már most, így, ahogy vagy szereted magad. Mert hogy ELÉG JÓ vagy! Pont elég jó! Ez egy „tapasztaló bolygó”, ahova mindenféle érzést és állapotot megtapasztalni jövünk le, és most neked ezt az önkereső, bizonytalan állapotot kell megtapasztalnod. Állj meg egy pillanatra, nézz szét, figyeld, milyen ez az állapot, ez a tapasztalás! És tudatosítsd magadban, hogy ez csak egy állapot, tele vagy kincsekkel, kibontatlan lehetőségekkel, képességekkel, amik pont akkor bomlanak ki, amikor eljön az idejük, amikor kész leszel rájuk. Türelem.

A további részleteket itt olvashatod: http://www.ujegyensuly.hu/helyem-a-vilagban/mamagesa-valaszol-hogyan-kezdjem-rendbe-tenni-magam