Miközben mindannyian egyéniek vagyunk (nincs két egyforma ujjlenyomat, nincs két egyforma lelki mintázat), valamennyien a nagy közösnek vagyunk az egyenrangú részei. Mindannyian ugyananabból a teremtett anyagból-szellemből-lélekből vagyunk, így nem csak egyéni, hanem közös , azaz kollektív tudatalattink is van, vagy más megközelítésből: mindannyiónkra hat a nagy, közös morfogenetikus mező. Vagy megint más megközelítésből: a trendek a nagy közösnek a hullámhosszán lovagolnak, arra apellálnak, ami a tömeg igényére rárezeg. Vagy: amivel a tömeg „money-pulálható”.

Még néhány évtizeddel ezelőtt teljesen nonszensz volt, hogy a nők leborotválják a szőrzeteiket. Emlékszem rá, 21 éves voltam (’87-ben), amikor egy külföldről hazajött férfi rávett, hogy borotváljam le a hónalj szőröm. (Előtte még a lábszárszőröm se akartam, úgy éreztem, mintha el akarnának távolítanivalamit belőlem.) Nagyon fura érzés volt, de közben büszkén mutogattam a tömegközlekedési eszközökön, direkt fölfele kapaszkodva. Úgy éreztem: lázadok, merek más lenni, a „saját” utamat járni, holott csak 20 másodperccel előztem meg egy tömegtrendet.

Az önmagunkról kialakított képet nagyban befolyásolja az, amit a mások szemében látunk magunkról, illetve amit a világ mutat, mint ideát, követendő példát. Az elmúlt évtizedekben a szőrtelenség lett a trendi. Olyannyira, hogy a napokban az egyik szekrénysoromban való lomtalanításkor ráakadtam egy kb. 30 évvel ezelőtti pornóújságra, amit megmutattam a fiamnak (26 éves). Szinte fujjolva nézte a dűs szőrzetű pornó modelleket – bár az lehet, nem csak a szőrzetnek szólt.

Az, hogy egy kultúrában mi a „természetes”, vagyis mi az, ami a többség által elfogadott, egyfajta íratlan közmegegyezés következménye. Ahogyan anyáink idejében még elfogadott, természetes volt, jelenleg a nyugati kultúrában élők nagy többségének nem esztétikus, nem trendi a nőknél a szabadon növő hónalj, lábszár vagy épp a teljesen ápolatlan fan szőrzet.

És ez utóbbinál a két véglet között én az arany középre szavazok. Pontosabban: az a véleményem, hogy a teljesen meztelen szemérem a pedofíliát támogatja. A meztelen puncival azt kondicionáljuk a férfiakba: hogy a punci csupasz. Így is van: a kislányoknál. De a FELNŐTT NŐKNEK van szőrzet a nemiszervén. És nem azt mondom, hogy a kedvesünknek macsétával kelljen a dzsungelben járni, de a teljesen lecsupaszított nemiszerv egy kislány puncijára emlékezteti az embert.

Én magam nem szeretem, amikor pisilés után a pisi beletörlődik a szőrzetbe, az ott levő szőr az orális szexnél sem praktikus, ám számomra teljesen egyértelmű, hogy a szemérem dombon levő ápolt, formázott szőr esztétikus, és azt sugallja, hogy ez egy felnőtt nő teste.

Egyre több fiatalnál látom, hogy meghagyják a szőrüket. Ahogyan annak idején azt hittem lázadásnak, hogy én leborotválom, most a természetesen burjánzó szőr tűnik annak. És közben van benne egy olyan üzenet is: hogy ilyen vagyok, le...om, hogy mit vártok el tőlem, hogy milyennek KELLENE lennem a trend szerint. Arra menjenek csak a birkák, én úgy vagyok jó, ahogy vagyok.

...kattints a teljes cikkért!

http://www.ujegyensuly.hu/szex/kerlek-hagyj-rajta-szort-ne-tamogassuk-a-pedofiliat