Online jótékonysági aukció a hétesi kézimunkázó asszonykör himzéseire, és adománygyüjtés két borsodi település javára

 

Online aukció keretén belül szeretném megvételre kinálni az ózd-hétesi kézimunkázó asszonykör himzéseit, melyek itt láthatóak: http://www.nok2000nyitottkapu.hu/hetesi-asszonycsoport-munkai/

A kézimunkákra 20.-án déli 12 óráig lehet licitálni. Ezen a napon este 19.30-tól a kézimunkára legtöbbet kinálónak a Sanoma főépületében át is nyújtjuk a himzést. ( De ha kivánja, máshol, máskor.)

 

Dec.20.-án 17.00-tól 19.00-ig a Nők 2000 Nyitott Kapu Alapitvány a Sanoma főépületében ( Bp.II. Montevideo u.9.) adomány gyüjtést szervez két borsodi település ( Sáta, Ózd-hétes) javára.

 

Az eseményekről részletesebben:

 

Ózd-Hétes telepen van az ország egyik legnagyobb nyomorában élő cigánytelepe, ami az elmúl években, hála Bódis Kriszta munkájának (http://cseppgyerek.blog.hu/) egyre inkább fejlődik.

Én magam 2009 augusztusa óta járok le hozzájuk. Először a szokásos augusztusi alkotótáborba mentem le előadómüvészként, a rákövetkező évben már összehoztam egy asszonycsoportot, akikkel elkezdtem egy önbecsülést, önismeretet segitő belső munkát. 2011-ben már megalakitottam a kézimunkázó asszonykört, ami hasonlatos a fonók hangulatához. A site-omon lehet látni róluk képeket, illetve kint van az egyik szociális munkás ( Hajdú Gergő, aki rendszeresen velük van csütörtökönként) beszámolója is: http://www.somamamagesa.hu/hirnezo.php?id=00000000013

 

Eddig főként a hímzésre, keresztszemes öltésre, gobelinezésre mentek rá az asszonyok, de ezután jön a kötés (előbb meg kell tanulniuk), majd a többi kézimunka is. Már megköszöntem a kézimunkázáshoz szükséges eszközök adományát, most újra: köszönöm!

Azon a környéken szinte a nullával egyenlő a munkalehetőség – főleg egy romának – de ők is szeretnének tevékenyek lenni. Jelenleg így tudnak hozzájárulni az élethez, ezt tudják a két kezükkel csinálni – így, hogy kaptak tőlünk anyagot. Az a tervem, hogy értékesítem a kézimunkáikat, hogy megtapasztalják: a munkájuk, igyekvésük pénzt ér. Nekik minden forint számít, így hát először – így karácsony előtt – adományként gondoltuk, hogy felkínáljuk megvételre a kézimunkákat.

December 20.-án 12 óráig várjuk a különféle kézimunkákra a felajánlott összegeket. Ezek közül a legnagyobb összeget felkináló kapja meg a himzést, egyfajta online aukció keretén belül, aminek az állásáról az alapitvány honlapján lehet értesülni.

Fontosnak tartom az adományozóban azt tudatositani, ez egy eszköz a támogatásra. ( Minden forint érték, számit, és köszönet érte!)

És még valami: a befolyt összeget a 9 tagú asszonycsoport egyformán, igazságosan osztja szét egymás közt. Tehát akárkinek is veszik meg a munkáját - vagy nem veszik meg- mindenki egyformán részesül belőle. Ezt a döntést a közösség hozta. Ha belegondolunk, mit érezhetne az az ember, aki ugyanúgy belerakta a maga maximális tudását, és csak a másik kap pénzt, akkor ezt megértjük, hogy jogos a döntés, igy maradhatnak közösség. Tehát minden elkelt himzés ára 9 családhoz jut el.

A himzéseket a www.nok2000nyitottkapu.hu site-on a hétesi asszonycsoport munkái link alatt lehet megtekinteni, és itt is lehet rájuk licitálni: 

A himzésekre való összegek felkinálását az alapitvány munkatársának, Demeter Évának lehet elküldeni a következő email cimre: info@nok2000nyitottkapu.hu

 

December 20.-án délutántól Demeter Éva felveszi a kapcsolatot a  legmagasabb összeget kinálóval, és hivatalosan, adományként megtörténik az adok-kapok lebonyolitása. Erre már 20.-án este 19.30-tól sor kerülhet.

Ugyanis ezen a napon este 17-19 óráig lesz a Sanoma Főépületében ( a tavalyihoz hasonlóan) az éves karácsonyi adomány gyüjtés két borsodi település számára: az ózd-hétesieknek, és Sátára. Mindennek örülünk ( ruhák, cipők, gyerekjátékok, könyvek, ágynemü, száraz élelmiszer, stb…), de külön köszönöm, ha valaki hoz a további kézimunkázáshoz ( különösen a himzéshez, gobleinezéshez) szükséges anyagokat.  replica watches, replica watches uk

 

Az adomány gyüjtés után , 19.30-tól a kézimunkákért legnagyobb összeget felkinálók a helyszinen átvehetik a himzéseket, de akinek ez nem felel meg, más alkalommal történik meg az adok-kapok lebonyolitása.

 

Köszönöm szépen a figyelmet, és mindennemü támogatást a rászorulók nevében is!