Ahhoz, hogy jól(l)létben élhessünk, a bőségtudat elengedhetetlen, hiszen a változás fejben kezdődik. Nagy divat persze az ehhez kapcsolódó pozitív gondolkozás, holott ez soha nem lehet a realitás elfogadása nélküli hurráoptimizmus: az árnyék is életünk része... 

A bőségtudat igenis tanulható, és az anyagi jólét egyik kulcsa!

Meg kellett tanulnom (hosszú és tudatos belső munka volt), hogy azért, mert a családtagjaim úgy élnek, ahogy, én megengedjem magamnak azt, hogy jól élek. (Természetesen mindig ott vagyok a hátuk mögött, akiket kell, rendszeresen támogatok, és mindig mindenkin segítek, aki kéri. És magamtól is bőséggel adok.) De akkor is meló volt megtanulni, és megengedni, hogy lehet szép cipőm, finom étel az asztalomon, utazhatok és étteremben ehetek.

Emlékszem, az első Megasztár idején (akkor találkoztam először annyi pénzzel, mint még soha) egyszer a belvárosban sétálva megláttam ŐT, a ciklámen, tűsarkú, egyedi, olasz cipőt, és mire észhez tértem, már a kasszánál voltam: 84 ezer forint volt, 12 éve. Összeszorult a gyomrom, és attól a pillanattól kezdve 3 hétig szorongtam, hogy mit tettem. Hogy engedhettem ezt meg magamnak, amikor az anyám rokkantnyugdíjból él, a testvéreim hónapól hónapra, és örülnek, ha ki tudják fizetni az albérletet, ha pedig lebetegszenek, kiesnek a mindennapi megélhetésből...

És akkor 3 hét után egy reggel felébredve megláttam, megértettem: Gyöngyi, ha ezt most nem engeded meg magadnak, soha nem fogsz egzisztenciálisan és anyagilag szintet lépni. Le kell választanod a saját életedet a mások életétől, de légy éber, hogy megtaláld az arany közepet, ne menj el az önzésbe, és ne fásulj, ne érzéketlenedj el a mások problémáival kapcsolatban. Viszont a mások batyuját se vedd a válladra.

Azóta is ebben egyensúlyozok nap-mint nap, ügyelve arra, hogy ne húzzon le ez a sok igazságtalanság, hazugság, embertelenség, fájdalom és az állandó panaszáradat, viszont megmaradjon a hitem a jóban, az emberekben, a pozitív változásban. Tulajdonképpen ez az egyik munkám.

A bőségtudat persze nem hurráoptimizmus: ahol nap süt, ott árnyék is van.

...kattints a teljes cikkért: 

http://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/a-bosegtudat-nem-egyenlo-a-kenyszeres-pozitiv-gondolkozassal